Aalto-yliopiston Marsio-rakennuksen peruskivi muurattiin 29.9.

Julkaistu 12.10.2022

Aalto-yliopistokampuksen keskelle nouseva uusi tapahtuma- ja studiorakennus,  Marsio, tulee tarjoamaan paikan radikaalille luovuudelle, kokeilulle ja uudenlaiselle ajattelulle. Rakennukseen sijoittuu monikäyttöisiä tiloja taiteen ja median opetukseen, poikkialaiseen tutkimukseen sekä erilaisiin tapahtumiin. Marsion tilat varustetaan uusimmilla digitaaliteknologioilla, jotka mahdollistavat alojen rajat ylittävän tutkimuksen ja opetuksen. Rakennukseen sijoittuu Aalto-yliopiston käyttäjiä palvelevien tilojen lisäksi tilaa tapahtumapalvelutoimijoiden käyttöön sekä vierailukeskus kaikille kampukselle saapuville vierailijoille.

Tapahtumarakennuksen nimi, Marsio, on kunnianosoitus arkkitehti Aino Marsio-Aallolle. Marsio-Aallon vaikutus Otaniemen kampusalueen syntyyn on merkittävä. Hänen ja Alvar Aallon yhteinen ehdotus ”Ave Alma Mater, morituri te salutant” voitti Otaniemen asemakaavasta järjestetyn suunnittelukilpailun Aino Marsion kuolinvuonna 1949.

Otakaari 2 -hankkeeseen kuuluvien kahden uudisrakennuksen rakentaminen keskelle Otaniemen kampusta alkoi tämän vuoden helmikuussa. Marsio-rakennuksen länsipuolelle, Ainonaukion ja Konemiehentien risteykseen nouseva Otakaari 2B tulee olemaan tutkimukseen keskittyvä rakennus, jossa on tiloja erityisesti Perustieteiden korkeakoululle ja Sähkötekniikan korkeakoululle.

Hankkeen rakennuttajana toimii Aalto-yliopistokiinteistöt ja hankkeen kokonaislaajuus on 12.000 brm². Marsion (Otakaari 2A) ja Otakaari 2B:n on määrä valmistua vuoden 2023 lopussa.

Linkki Aalto-yliopiston uutiseen: https://www.aalto.fi/fi/uutiset/uudisrakennus-marsio-on-nayteikkuna-aalto-yliopiston-tutkimukseen-opetukseen-ja

Tammasaarenlaituri 3, 00180 Helsinki Näytä kartalla
Puhelin: +358 9 6226 180