Aalto-yliopisto Töölö

Katso kuvagalleria ...

Projektin kuvaus

Hanke käsitti Helsingin Kauppakorkeakoulun entisen päärakennuksen kattavan peruskorjauksen. Peruskorjauksessa rakennuksen tiloja palautettiin lähemmäksi alkuperäistä 1950- luvun henkeä. Talotekniikka uusittiin perusteellisesti ja rakennuksen energiatehokkuutta parannettiin merkittävästi.

Rakennuksen uusi pääkäyttäjä on Aalto University Executive Education ja rakennus tulee toimimaan jatkossa Pohjoismaiden suurimpana johtamisen ja asiantuntijuuden kehittämisen keskittymänä. Peruskorjauksen yhteydessä rakennukseen luotiin monipuolisia ja nykyaikaisia toimisto-, tapahtuma- ja koulutustiloja. Helsingin kaupungin rakennusvalvonta huomio  onnistuneen peruskorjauksen vuotuisella Rakentamisen Ruusu- ehdokkuudella.

Arkkitehtien Woldemar Baeckmanin ja Hugo Harmian suunnittelema rakennus on yksi Suomen jälleenrakennuskauden merkittävimpiä edustajia. Vuonna 1950 valmistunut rakennus on suojeltu ja se kuuluu kansainväliseen Docomomo- rekisteriin  modernin arkkitehtuurin suojelukohteena.

Peruskorjaus valmistui joulukuussa 2020 ja sen kokonaislaajuus on 15.317 brm2 . Hankkeen tilaajana toimi Aalto- yliopistokiinteistöt (ACRE). SARC vastasi hankkeen pää-, arkkitehti- ja sisustussuunnittelusta.

Tammasaarenlaituri 3, 00180 Helsinki Näytä kartalla
Puhelin: +358 9 6226 180