Accountor Tower

Katso kuvagalleria ...

Projektin kuvaus

Espoon Keilaniemessä sijaitsevan entisen Fortumin tornin peruskorjaushanke käsittää Suomen korkeimman toimistorakennuksen täydellisen peruskorjauksen ja mittavat muutostyöt rakennuksen jalustassa sekä tornin huipulla.

Ilmanvaihtojärjestelmän muutoksella ja uusilla kerroskohtaisilla iv-koneilla mahdollistettiin kattokerrosten entisten konehuonetilojen muuttaminen toimistotiloiksi ja yleisölle avoimeksi näköalaravintolaksi. Muuttamatta rakennuksen fyysistä korkeutta tai kaupunkikuvallista ilmettä, tornin huipulle toteutettiin kolme uutta kerrostasoa.

Ravintolan ja yläpuolisen toimistokerroksen ulkoseinät toteutettiin hienostuneina täyslasirakenteina kontrastina tornin alkuperäiselle 70-lukulaiselle betonibrutalisimille. Kattokerroksen fine dining -ravintolaan liittyy myös osin katettu lasirakenteinen terassi rakennuksen itä- ja länsisivulla.

Rakennuksen edustalta purettiin pysäköintilaitoksen ylin taso sekä pihakansirakenteita ja pääsisäänkäynti siirrettiin Keilaniementien katutasolle. Rakennuksen edustalle avautui samalla uusi kaupunkiaukio SARCin suunnittelemine paviljonkirakennuksineen. Tornin alaosaan sijoitettiin liiketiloja ja rakennuksen pääaula ja ravintolatila peruskorjattiin vanhaa kunnioittaen.

Toimistokerrokset uusittiin täydellisesti ja kerroksia yhdistettiin uusin sisäportain. Hankkeen pää- ja arkkitehtisuunnittelun lisäksi SARC vastasi tornin pääkäyttäjän Accountorin sisustus- ja työympäristösuunnittelusta.

Vuonna 1976 valmistuneen rakennuksen peruskorjauksen yhteydessä julkisivujen alkuperäinen sinivalkoinen ulkoasu palautettiin betonipintojen puhdistuksella ja sinisävyisten ikkunoiden vaihtamisella.

Hanke on osa suurempaa Keilaniemenrannan asemakaavan muutosta. Kaavamuutos mahdollistaa alueelle 70.000 kem² uutta toimisto-, liike- ja asuinrakentamista.

Espoon rakennuslautakunta ja rakennusvalvontakeskus myönsi korjausrakennuskohteelle HURRAA 2020- kunniamaininnan arvokkaasta konservaatiotyöstä. Vuosittain jaettavalla HURRAA- palkinnolla tunnustetaan esimerkillisen onnistuneesti toteutettu teko liittyen rakennettuun ympäristöön. Lisätietoja uutisesta täältä.

Valmistumisvuosi: 2020

Kuvat: Tuomas Uusheimo

 

 

Tammasaarenlaituri 3, 00180 Helsinki Näytä kartalla
Puhelin: +358 9 6226 180