Keilaniemenrannan Toripaviljongit ja pysäköintilaitoksen muutostyö

Katso kuvagalleria ...

Projektin kuvaus

Toripaviljongit sijoittuvat uudelle Keilaniemenrannan alueelle SARCin peruskorjaaman Accountor Towerin (ent. Forumin torni, kts. erillinen projektiesittely) edustalle. Toripaviljongit ovat näkyvin osa rakennuspaikalla sijaitsevan pysäköintilaitoksen, Kolmioparkin, perusteellista muutostyöstä. Entinen Nesteen tornin kolmikerroksinen pysäköintilaitos (CJN Oy 1976) uudistettiin osana Keilaniemenrannan alueen muutosta. Maantasolla sijainnut ylin pesubetonipintainen paikoitustaso ja sen yläpuolella ollut aukiotila purettiin ja korvattiin uudella Keilaniementori -nimisellä kaupunkiaukiolla. Uusi aukio sijoittuu Keilaniementien tasoon ja luo Espooseen uuden esteettömän ja urbaanin kaupunkitilan. Aukio toimii samalla porttina kehittyvälle Keilaniemenrannan alueelle sekä reittinä tulevalle rantabulevardille. Uuden aukion molempiin laitoihin sijoittuvat paviljonkirakennukset on suunniteltu liiketilakäyttöön. Paviljongit ovat luonteeltaan hyvin läpinäkyviä ja tilankäytöltään mahdollisimman muuntojoustavia. Paviljonkien runko on teräsrakenteinen ja ulkoseinät ovat täyslasirakenteisia. Kaikki nurkat ovat kaarevaa lasia. Levymäiset katot ovat viherpintaisia ja muodostavat katetun ulkotilan paviljonkien ympärille. Toisen paviljongin päälle sijoittuu kattoterassi ulkobaareineen. Kattotasolle johtava loiva ulkoporras häivyttää pysäköintilaitoksen sisäänajorampin. Paviljonkeihin on myös integroitu osa pysäköintilaitoksen tekniikasta sekä esteetön kulkuyhteys kannen tasolle.

Hankkeen tilaajana toimi Regenero Oy ja valmistumisvuosi 2020. SARC vastasi hankkeen pää- ja arkkitehtisuunnittelusta. Aukion ja ulkotilojen suunnittelijana toimi MASU Planning Oy.

Hanke on osa suurempaa Keilaniemenrannan asemakaavan muutosta. Kaavamuutos mahdollistaa alueelle 70.000 kem² uutta toimisto-, liike- ja asuinrakentamista.

 

Kuvat: Mika Huisman, Tuomas Uusheimo

Tammasaarenlaituri 3, 00180 Helsinki Näytä kartalla
Puhelin: +358 9 6226 180