Keilaniemenranta

Katso kuvagalleria ...

Projektin kuvaus

Keilaniemenrannan alueelle entisen Fortumin tornin ympärille toteutetaan 70 000 kem² uutta toimisto-, hotelli-, liike- ja asuntorakentamista. Hankkeeseen sisältyy myös olemassa olevan toimistotornin ja matalamman toimistorakennuksen peruskorjaus.

Pysäköinti sijoitetaan kokonaan maan alle, jolloin alueelle tulee elävää ja viihtyisää jalankulkuympäristöä luonnolliseen katutasoon välittömästi Keilaniemen metroaseman sekä tulevan Raide-Jokerin pääteaseman tuntumaan. Uusi jalankulkualue liittyy luontevasti merenrantaan, josta kehitetään aktiivinen ja kaikkina vuodenaikoina elävä rantaraitti monipuolisine palveluineen. Metroaseman edustalle Keilaniementien varteen syntyy uusi aktiivinen kaupunkiaukio paviljonkeineen.

Alueen maamerkiksi nousee n. 160 m korkea uusi toimisto- ja hotellitorni. Rakennuksen alimpiin kerroksiin on suunnitteilla kongressi-, ravintola- ja kahvilatiloja, jotka aukeavat rantaraitille ja merelle päin. Alueelle rakennetaan myös 22- ja 16-kerroksiset asuintalot.

Uuden rakentamisen mahdollistava asemakaavan muutos on hyväksytty Espoon valtuustossa. Entisen Fortumin tornin peruskorjaus on käynnissä ja hanke toteutussuunnitteluvaiheessa. Peruskorjattu torni valmistuu vuoden 2020 alussa ja sen huipulle tulee uusi yleisölle avoin kattoravintola. Olemassa olevan pysäköintilaitoksen ja matalamman toimistorakennuksen peruskorjaus- ja muutostyöt on aloitettu.

SARC vastaa Keilaniemenrannan hankkeiden pää- ja arkkitehtisuunnittelusta. Lisäksi SARC osallistuu hankkeiden sisustus- ja työympäristösuunnitteluun.

Laajuus:
noin 105 000 kem²

 

 

Tammasaarenlaituri 3, 00180 Helsinki Näytä kartalla
Puhelin: +358 9 6226 180