Mannerheimintie 14

Katso kuvagalleria ...

Projektin kuvaus

Mannerheimintie 14 on Helsingin ydinkeskustaan suunniteltu korkealuokkainen toimisto- ja liikerakennus. Rakennukseen tulee yhteensä 12 300 m² toimitilaa sekä 4 500 m² liiketilaa. Kalevankadun ja Mannerheimintien kulmaan sijoittuva uudisrakennus korvaa paikalla olevan 1960-luvulla valmistuneen liikerakennuksen.

 

Uudisrakennuksen arkkitehtuuri perustuu moderniin tulkintaan perinteisestä helsinkiläisestä kantakaupunkirakentamisesta. Ulkoarkkitehtuuria määrittää viimeistelty detaljiikka, selkeys sekä korkeatasoiset julkisivumateriaalit. Julkisivujen päämateriaalina on vaalea ja punertava luonnonkivi, lisäksi ulkopinnoissa käytetään tummaksi patinoitua kuparia ja kirkasta lasia.

 

Katujulkisivujen jäsentely seuraa perinteistä helsinkiläistä kantakaupunkirakentamista, jossa alimmat kerrokset erottuvat selvästi ylemmistä. Maantasokerroksessa on ydinkeskustalle ominainen läpinäkyvä ja avoin näyteikkunajulkisivu. Rakennuksen ylemmät toimitilakerrokset toteutetaan kivikaupunkiin sovitettuna ja hienovaraisesti vaihtelevana luonnonkiviverhottuna rasterifasadina. Ylimmät kerrokset ovat sisäänvedettyjä ja niihin liittyy kattoterasseja. Rakennuksen korkeus noudattelee viereisten rakennusten korkeuksia.

 

Paikallavalettu runko mahdollistaa erittäin muuntojoustavat ja avoimet pohjaratkaisut niin toimitila- kuin liikekerroksissakin. Rakennus suunnitellaan täyttämään LEED Platina -ympäristösertifikaatin vaatimukset. SARC vastaa kohteen pää- ja arkkitehtisuunnittelusta. Hankkeelle on myönnetty rakennuslupa joulukuussa 2022.

 

Tammasaarenlaituri 3, 00180 Helsinki Näytä kartalla
Puhelin: +358 9 6226 180