Otakaari 2 -hanke

Katso kuvagalleria ...

Projektin kuvaus

Hanke käsittää kaksi Otaniemen kampuksen ytimeen sijoittuvaa uudisrakennusta. Rakennuspaikka kuuluu Otaniemen valtakunnallisesti merkittävään rky-alueeseen ollen kaupunkikuvallisesti poikkeuksellisen haastava.

 

Korkeakouluaukion ja Otakaaren kulmaukseen suunniteltu uusi monikäyttöinen tapahtuma-, studio- ja opetusrakennus Otakaari 2A tulee valmistuessaan olemaan koko Aalto-yliopiston käytössä. Rakennuksen tilat suunnitellaan hyvin muuntojoustaviksi ja monikäyttöisiksi ja ne varustetaan uusilla digitaaliteknologioilla. Uudisrakennus tulee toimimaan näyteikkunana Aalto-yliopistossa tehtävään tutkimukseen ja opetukseen niin kotimaassa kuin kansainvälisesti. Rakennukseen tulee Aallon käyttäjiä palvelevien tilojen lisäksi tilaa ravintola- ja tapahtumapalvelutoimijoiden käyttöön. Rakennuksen arkkitehtuurissa korostetaan taiteen, tekniikan ja talouden yhteistyötä ja valmistuessaan se tuo uuden korkeatasoisen kerrostuman Otaniemen arkkitehtonisesti merkittävien rakennusten jatkumoon.

 

Konemiehentien ja Ainonaukion kulmaukseen sijoittuvaan kolmikerroksiseen rakennukseen (Otakaari 2B) on suunniteltu opetus-, tutkimus- ja toimistotiloja Perustieteiden korkeakoulun ja Sähköteniikan korkeakoulun käyttöön.

 

Otakaari 2 -hankkeen rakennuttajana toimii Aalto-yliopistokiinteistöt ja sen arvioitu valmistumisajankohta on kesä 2023. SARC vastaa hankkeen pää- ja arkkitehtisuunnittelusta.

Tammasaarenlaituri 3, 00180 Helsinki Näytä kartalla
Puhelin: +358 9 6226 180