Technopolis Innopoli 4 / VTT Future Hub

Katso kuvagalleria ...

Projektin kuvaus

Innopoli 4 on yhteistyössä Technopolisin ja Espoon kaupungin kanssa kehitetty toimitilakortteli, joka sijoittuu tiivistyvän ja toiminnoiltaan monipuolistuvan Otaniemen perinteisen kampusalueen rajalle. Korttelin ensimmäinen VTT:n käyttöön tuleva osa rakentuu kolmessa vaiheessa vuosina 2020-2025. Suunniteltu kokonaisuus sisältää myös korttelin keskeistä puistopihaa rajaavan toisen toimitilarakennuksen, sekä Tekniikantien vastakkaiselle puolelle, olemassa olevien Innopoli 1 ja 2 -rakennusten väliin sijoittuvan pysäköintilaitoksen.

Innopoli 4 / VTT Future Hub sijoittuu Maarintien ja Tekniikantien kulmaan. Kokonaisuuden keskellä on risteykseen sijoittuva toimisto-osa, jonka sisäänkäynti- ja aulatilat avautuvat lasiseinien kautta sekä kadulle että kampuspihalle, ja johon molempien katujen suuntaiset laboratoriosiivet liittyvät. Laboratoriotilat palvelevat VTT:n keskeistä tutkimustoimintaa useilta eri tutkimusalueilta sisältäen teollista biotekniikkaa ja ruokatutkimusta, biotuotetutkimusta, ympäristöbiotekniikkaa, älykkäitä sähköverkkoja, tietoverkkoja, kokeellista ja laskennallista materiaalitekniikkaa sekä robotiikkaa. Tutkimustoiminnan edellyttämät erikoistilat on sijoitettu pääosin laboratoriosiipien alimpiin kerroksiin, ja ylemmät kerrokset sisältävät muuntojoustavaksi suunniteltua modulaarista tutkimustilaa. Myös itse rakennus toimii tutkimuskohteena.

Katujulkisivuilla ikkuna-aukkojen kanssa rytmittyvien punatiilipintaisten elementtien käyttö liittää rakennuksen Otaniemen materiaalimaailmaan, auringon suuntaan avautuvilla pihasivuilla on käytössä kevyempi metallinen materiaalipaletti. Vaakaprofiilit ja ulkopuolisina auringonsuojaelementteinä toimivat perforoidut metallievät sitovat eri julkisivut kokonaisuudeksi. Kampuspihan sydän on säilytetty männikkö, jonka yhteyteen on suunniteltu oleskelupiha ja istutettu, sadevesiä viivyttävä purouoma.

Tammasaarenlaituri 3, 00180 Helsinki Näytä kartalla
Puhelin: +358 9 6226 180