SARC mukana Open House Helsinki -tapahtumassa

Julkaistu 18.04.2023

SARC osallistuu tämänvuotiseen Open House Helsinkiin kahdella hiljattain valmistuneella peruskorjauskohteella.

Kaartin lasaretin kortteliin vuonna 1827 valmistunut Carl Ludvig Engelin suunnittelema varuskuntasairaala tunnetaan nimellä Vanha lasaretti. HGR Property Partners osti korttelin rakennukset vuonna 2020. Korttelin kehittäminen ja uudistaminen aloitettiin suojellusta Engelin rakennuksesta. Vanhan lasaretin peruskorjaus valmistui vuonna 2022 ja nykyisin rakennuksessa toimii ranskalainen Jules Verne -koulu. SARC on vastannut korjaushankkeen pää- ja arkkitehtisuunnittelusta.

Vaiherikkaan historian omaava Puistokatu 4 valmistui nykymuotoisenaan 1890-luvulla. Huonoon kuntoon päässyt suojeltu rakennus siirtyi Tiina ja Antti Herlinin säätiön omistukseen vuonna 2020 ja avautui 2022 Tieteen ja toivon talona. Puistokatu 4 taustalla on Tiina ja Antti Herlinin säätiön sekä Maj ja Tor Nesslingin hanke. SARC on vastannut hankkeen pää- ja arkkitehtisuunnittelusta.

Open House Helsinki 2023 järjestetään 5.–7. toukokuuta. Tapahtuman tarkoitus on avata ovet kaupunkilaisille ja vierailijoille sinne, minne ei tavallisesti pääse. Kierroksille on vapaa pääsy, oppaina toimivat suunnittelijat ja asiantuntijat. Open House-konsepti kehitettiin Lontoossa 1992 ja Open House Helsinki on osa kansainvälistä Open House Worldwide -verkostoa.

Lisätietoa Open House Helsinki -tapahtumasta täältä.

Tammasaarenlaituri 3, 00180 Helsinki Näytä kartalla
Puhelin: +358 9 6226 180