SARC suunnittelee Aalto-yliopiston uuden tapahtumarakennuksen Otaniemeen

Julkaistu 13.01.2022

SARC vastaa Otaniemen kampuksen ytimeen sijoittuvan uuden monikäyttöisen tapahtuma-, studio- ja opetusrakennuksen suunnittelusta. Korkeakouluaukion ja Otakaaren kulmaukseen sijoittuva uudisrakennus Otakaari 2A tulee koko Aalto-yliopiston käyttöön. Rakennuksen tilat on suunniteltu hyvin muuntojoustaviksi ja monikäyttöisiksi ja ne varustetaan uusilla digitaaliteknologioilla. Rakennuksen arkkitehtuurissa korostuu taiteen, tekniikan ja talouden yhteistyö ja valmistuessaan se tuo uuden korkeatasoisen kerrostuman Otaniemen arkkitehtonisesti merkittävien rakennusten jatkumoon.

Hankkeeseen liittyy myös Konemiehentien ja Ainonaukion kulmaukseen sijoittuva kolmikerroksinen rakennus (Otakaari 2B), johon on suunniteltu tutkimus-, opetus- ja työtiloja sekä laboratoriokokonaisuus.

Otakaari 2 -hankkeen rakennuttajana toimii Aalto-yliopistokiinteistöt. Hankkeen kokonaislaajuus on 12.000 brm² ja arvioitu valmistumisajankohta kesä 2023.

Linkki Aalto-yliopistokiinteistöjen uutiseen: https://acre.aalto.fi/fi/uutiset/kaksi-uutta-rakennusta-nousee-keskelle-otaniemen-kampusta

Suuntaviivat tulevaisuuden kampukselle: https://acre.aalto.fi/fi/tietoa-meista/tulevaisuuden-kampus

Linkki NCC:n uutiseen: https://www.ncc.fi/media/pressrelease-container/1926e756955d03a4/ncc-rakentaa-kaksi-uutta-rakennusta-aalto-yliopiston-kampukselle-espoon-otaniemeen/

Tammasaarenlaituri 3, 00180 Helsinki Näytä kartalla
Puhelin: +358 9 6226 180