SARC suunnittelee Kulttuurikasarmin Helsingin keskustaan

Julkaistu 20.08.2021

SARC suunnittelee Helsingin vanhan linja-autoaseman tiloihin uutta kulttuuritapahtumien kokonaisuutta.  Uusi Kulttuurikasarmi sisältää uuden elokuvateatterikokonaisuuden, ravintoloita sekä tapahtumatilan. Peruskorjauksen ja käyttötavan muutoksen lisäksi hankkeeseen kuuluu uusi lasipaviljonki.

Rakentaminen alkaa syyskuussa 2021 ja valmistuu vuonna 2023.

Tulevalla Kulttuurikasarmilla on pitkä historia. Alue on aikaisemmin toiminut venäläisen joukko-osaston Turun kasarmi nimisenä kasarmikokonaisuutena. Turun kasarmin huoltorakennus – tuleva Kulttuurikasarmi on ainoa 1918-luvun kansallissodan paloista selvinnyt kasarmin osa. Myöhemmin rakennus toimi pitkään linja-autoasemana.

Nyt kasarmin tavoitteena on täyttää Helsingin apulaispormestarin Anni Sinnemäen sanoja: ”Kaupungin keskustan tehtävä on kutsua ihmisiä viihtymään, hämmästymään, nauttimaan ja yllättymään.”

Hankkeen taustalta löytyvät merkittävät kotimaiset toimijat: Lasipalatsin kiinteistöt omistava Föreningen Konstsamfundet r.f, NoHo Partners Oyj, BioRex Cinemas Oy sekä Ilona Studios Oy. Kulttuurikasarmin rakentamisesta vastaa SRV ja suunnittelusta Arkkitehtitoimisto Sarc Oy.

Lisää informaatiota:

http://kulttuurikasarmi.fi/index.html

https://www.hbl.fi/artikel/historisk-kasern-i-centrum-ska-bli-helsingforsarnas-nya-vardagsrum/

Tammasaarenlaituri 3, 00180 Helsinki Näytä kartalla
Puhelin: +358 9 6226 180