Uuden lastensairaalan avajaisia vietetään tänään!

Julkaistu 06.09.2018

Arkkitehtitoimisto SARC on vastannut Uuden lastensairaalan pääsuunnittelusta. Arkkitehtisuunnittelussa SARCin kumppanina on toiminut Arkkitehtiryhmä Reino Koivula. Hankkeen suunnittelu aloitettiin vuoden 2013 syksyllä ja sairaala otetaan käyttöön vuoden 2018 aikana.
Uuden lastensairaalan perustehtävä on poikkeuksellisen laaja ja monipuolinen. Se vastaa ainoana sairaalana Helsingin alueen lasten somaattisesta erikoissairaanhoidosta, mutta on ennen kaikkea kattavan palvelun valtakunnallinen lastensairaala, jonne keskitetään mm. lasten elinsiirrot, lasten vaikeimpien sydänvikojen hoito ja avosydänkirurgia, valtaosa luuydinsiirroista sekä merkittävä osa vaikean epilepsian hoidosta.
Suunnittelun päätavoitteina on ollut mahdollistaa ensiluokkaiset lääketieteelliset prosessit ja tarjota lapsille ja heidän vanhemmilleen mahdollisimman miellyttävä sairaalakokemus.
Uudessa lastensairaalassa on 141 vuodeosasto- ja 18 tehohoitopaikkaa sekä 11 leikkaussalia. Pääosa potilashuoneista on yhden sairaansijan huoneita ja kaikissa on oma suihku, wc sekä tila ja kalusteet vanhempien majoittumiselle.
Rakennuksen bruttoala on 47.686m², tilavuus 229.181m³ ja toteutunut kustannusarvio 175M€ (3.670€/m²).
Omistaja Säätiö Uuden lastensairaalan tuki
Rakennuttaja Kiinteistö Oy Uusi Lastensairaala
Käyttäjä HUS
Pääsuunnittelu Arkkitehtitoimisto SARC Oy

Tammasaarenlaituri 3, 00180 Helsinki Näytä kartalla
Puhelin: +358 9 6226 180